Video kanalFacebook

AKVARIJUM

Akvarijum u vašem domu

Akvarijum u vašem domu ili radnom prostoru je nova perspektiva kvaliteta života. Prisustvo vode, akvarijum s ribicama, fontana ili vodena skulptura, predstavljaju svojevrsni anti-stres program koji vam je dostupan, i koji će učiniti da vaša svakodnevnica postane manje napeta.

Naš organizam čini 60% vode, našu celu planetu čini 2/3 vode. Sa vodom smo iskonski povezani i ona predstavlja izvor života, ali i izvor opuštanja u svakodnevnom životu. Voda je terapija, a pogled na akvarijum s ribicama je duhovni i emocionalni welness program koji vam je bio neophodan da biste postigli ravnotežu u današnjem prebrzom ritmu života. Zastanite kraj svog akvarijuma i prepustite se. Osetite kako se opuštate. To i zaslužujete.


AQUABAZAR je firma koja se specijalizovala za izradu VELIKIH akvarijuma i akvarijumskih sistema, i njihovom prilagodjavanju/uklapanju (tehnički i vizuelno) u svaki mogući ambijent, bilo da je reč o poslovnom, stambenom ili ugostiteljskom objektu.

Izrada i prodaja akvarijuma je nešto čime se bavimo više od 5 godina.

Jastog
Beli Akvarijum
Akvarijum - Detalji

Biološki akvarijum

Bioloski akvarijum

Pravi izbor! Vama treba akvarijum koji će biti estetski dodatak vašem enterijeru, i intimni prostor uz koji uživate. Ne želite da neprestano brinete o kvalitetu vode i da budete u nedoumici da li ste obezbedili odgovarajuće uslove za vaš vodeni svet.

Zato su biološki akvarijumi rešenje kojim ćete se lišiti svih briga, jer je patentirani Akvabazar filter konstruisan upravo da bi obezbedio besprekorne, uravnotežene biološke uslove za život vodenog sveta. U vodi koju ne menjate!

Biološki akvarijumi u vaš dom ili radni prostor stižu po porudžbini i sa svom neophodnom aparaturom:

  • patentirani biološki Akvabazar filter
  • staklo koje ne prelama svetlost (flot biljorno staklo)
  • akva silikon
  • glavna pumpa za pokretanje biloškog filtera
  • digitalni grejač s termostatom
  • akva pozadina neograničenog veka trajanja koja ne utiče na kvalitet vode

Uz biološki akvarijum ugrađuje se i hauba (pokopac) u željenim bojama, materijalima i dezenima, koja služi da sakrije neophodne elektronske nosače i rasvetu. Posebne, groluks lampe koje ugrađujemo, ne dozvoljavaju stvaranje i širenje algi u biološkom sistemu.

Kompletna aparatura je nevidljiva, a njen rad bešuman. Enterijer akvarijuma kreirate sami ili uz naše savete, iz široke palete kamenja, akvarijumskih pozadina i ostalog dokorativnog materijala.


Za sve AquaBazar biološke akvarijume održavanje je besplatno, a garancija na čistoću vode je 5 godina.

Staklo za akvarijum

Vi birate staklo za akvarijum. Mi vam možemo pomoći da napravite najbolji izbor. Ono što treba unapred da znate, jeste da su SVA stakla na našim akvarijumima i terarijumima, stakla sa finom obradom (KP obrada), jer mi ne pravimo kompromise kada je kvalitet u pitanju..

  • Ravno staklo

Klasični akvarijum sa ravnim staklom je izrađen od najkvalitetnijeg stakla, čija se neophodna debljina proračunava u odnosu na zapreminu akvarijuma.

  • Zaobljeno staklo

Reč je o kristalnom staklu visokog kvaliteta, čija se debljina prilagođava zapremini akvarijuma. Kriva stakla daju efekat dubine koji vizuelno može stvoriti utisak da je prostor dubok i do metar i po. Estetski efekat akvarijuma sa zaobljenim staklima je ogroman.

Oblina, odnosno, ispupčenje stakla može da bude od blagih 5 cm do maksimalnih 35 cm, mereno od nulte ravni. U odnosu na odabranu konusnu krivinu, zaobljenje stvara i senzaciju dubine, ali bez efekta uveličavanja.

Maksimalna veličina (dužina i širina) akvarijuma sa zaobljenim staklima može biti do 2200 cm.

Akvarijum - cene

Sinodontis

Zaprepastićete se koliko to nije skupo, iako ste možda mislili da je akvarijum u stanu privilegija bogatih. Nije, to je privilegija mislećih, kao što ste vi.

Cene se prilagođavaju u odnosu na veličinu akvarijuma, vrstu stakla koje želite ili posebne zahteve koje biste mogli imati.

Ako ste doneli odličnu odluku da svoj prostor oplemenite akvarijumom, onda vam samo preostaje da se javite na telefon 063 111 36 36 ili pošaljete svoj upit na e-mail aquabook@hotmail.com. Mi ćemo se pobrinuti da razumemo šta želite i da to uklopimo u vaš prostor i u vaš budžet.


Sa iskustvom od preko 5000 izrađenih akvarijuma, koji je garant kvaliteta kojim se ne može pohvaliti niko u regionu.

Akvarijum - Tekstovi

Arhiv

Šta treba znati o osvetljenju akvarijuma

Osvetljenje nema samo svrhu dekoracije akvarijuma, ono je jako bitno za regulisanje prirodne ravnoteže u samom akvarijumu. Što se tiče kvaliteta svetla, najbolje je prirodo svetlo odnoso sunčevo osvetljenje, ali postoje dva razloga zbog kojih je nemoguće koristiti ovu vrstu osvetljenja.
Prvi razlog je nemogućnost doziranja količine sunčevog osvetljenja, a drugi je sto ova vrsta osvetljenja nije baš najpogodnija za akvarijum i ribice, te je od suštinske važnosti da se korisi vešačko osvetljenje koje treba da bude postavljeno iznad samog akvarijuma.

...

Čitaj dalje