Video kanalFacebook

AKVARIJUM DIZAJN

Izgled, veličina i vrsta akvarijuma, sve ono što čini dizajn lepote vodenog sveta u kojem planirate da uživate, stvar je dogovora sa vama i vašim potrebama. Mi vam nudimo višegodišnje iskustvo u dizajniranju akvarijuma i garancije da ćete imati unikatan, jedinstven akvarijum koji u potpunosti odgovara vašim željama i mogućnostima.

Kao lider u dizajnu akvarijuma na ovim prostorima, specijalizovali smo se za kreiranje umetničkog dela od vodenog sveta u vašem domu. Ako vi umete da sanjate, mi ćemo umeti to da ostvarimo.

Naše usluge podrazumevaju:

  • besplatne konsultacije, predloge i projekcije budžeta
  • jedinstven dizajn i brzu instalaciju
  • servisiranje i održavanje akvarijuma
  • stručnu podršku prilikom izbora vodenog sveta i kombinacija
  • selidbe akvarijuma
  • entuzijazam i stručnost

3D Pozadine za akvarijum

Čestitamo, napravili ste pravi izbor, samim tim što se interesujete za ekološki proizvod! Na pravom ste mestu jer ste, osim kvaliteta izrade i perfektnog dizajna naših 3D pozadina za akvarijum, odlučili da budete odgovorni prema mikrosvetu svog vodenog sveta i ekološki odgovorni prema svetu oko sebe.

Baš kao i mi. Najvažnija stvar koju treba da znate u izboru 3D pozadine za akvarijum je da su jedino porizvodi sa znakom Aquabazar 100% ekološki izbalansirani i eko-podobni i da nijednim svojim elementom ne narušavaju biološku ravnotežu vašeg akvarijuma.

Iskustvo u dizajniranju i proizvodnji akva pozadina

Čak 5 godina iskustva je iza nas. 3D Pozadine za akvarijum smo počeli da dizajniramo čim su to počeli da čine vrhunski umetnici u svetu, stvarajući jedan novi kreativni pravac u dizajniranju akvarijuma i poimanju moderne akvaristike. Išli smo uvek u korak sa svetom, od prvih dana, i onda kada je savremeni dizajn u pitanju, ali i kada je reč o kvalitetu i tehnologiji izrade.

I, u tome nemamo konkurenciju ni u Srbiji ni u regionu, čemu svedoči broj realizovanih projekata, zadovoljnih klijenata i širina geografskog prostora na kojem se naše akva pozadine danas sve nalaze, poručivane prema zamislima kupca, ili prepuštane kreativnoj mašti naših dizajnera.

Ne poznajemo granice, naše 3D akva pozadine govore sve jezike, čudesnih podvodnih svetova afričkih, američkih i azijskih voda.

  • Pozadine za akvarijum
  • Kombinovane pozadine za akvarijum
  • Sedimentne pozadine za akvarijum

Od kakvog materijala je napravljena akva pozadina?

Naše akva pozadine su sačinjene od materijala na koji smemo, hoćemo i možemo da damo čak 5 godina garancije!

Akva pozadine proizvedene od ekološki podobnih materijala, izrađuju se od izuzetno čvrstog materijala, obrađuju ručno specijalnim tehnikama, a potom se na njih nanosi poseban epoksid, koji se kasnije premazuje vodootpornim gumičastim bojama.

Materijal ne ugrožava mikrosredinu vašeg akvarijuma, otporan je na sve hemijske elemente koji se nalaze u sredstvima za čišćenje, takođe i na so, pa stoga može da se koristi i kao dekor za morsku vodu.

Kako se održavaju akva pozadine?

Jednostavno. Pošto akva pozadina savršeno prijanja na zadnju stranu akvarijuma, neće dozvoliti skupljanje nečistoće ili prodor vode iza nje. Posebno je važno što je moguće akva pozadinu lako zameniti, izvaditi, oprati, a bez potrebe komplikovanog rasklapanja akvarijumskog sistema.

Ako ste naš klijent, održavanje je još jednostavnije: obezbeđujemo jednostavno, efikasno i profesionalno održavanje celog vašeg akvarijumskog sistema, uključujući čišnjenje ili zamenu akva pozadina.

Da li akva pozadina odgovara svakoj dimenziji akvarijuma?

Da! Dizajn i dimenzije akva pozadine 3D mogu se uklopiti u sve oblike filtera, kao i u svaki oblik i dimenziju akvarijuma. Boje, oblici kamena, specifične vrste prirodnih i epoksidnih materijala, realizuju se tako da se savršeno uklapaju u enterijer stana ili poslovnog prostora.

Enterijer

Akva pozadinu još možete upotpuniti pažljivim odabirom dodatnih dekorativnih elemenata i tako stvoriti atmosferu bilo kojeg autentičnog morskog staništa.

Preporučujemo vam širok izbor kvalitetnih dekoracija, a vi odaberite one koje vam se najviše dopadaju: dekorativni šljunak, veštačko ili prirodno bilje, razne vrste afričkog drveća, ili vazdušne zavese – popularne mehuriće.

Izbor, dostava i cena

Akva pozadinu možete da poručite po slici koju ste videli, prema staništu koje vam se dopada, prema izboru akva sveta koji ste već odabrali ili po svojoj mašti. A možete se u izboru osloniti na našu stručnost i iskustvo, rado ćemo vas posavetovati.

Ako već imate svoje ideje, javite se, odaberite dizajn i dimenziju akva pozadine i mi ćemo vam je poslati pouzećem. Ako vam je potreban dodatni savet, rado ćemo razgovarati sa vama, do konačnog rešenja koje će na najbolji način odraziti vaše potrebe i želje.

Cene zavise od svih elemenata koje ćete poručiti, kao i od dimenzije, zato se odmah javite da saznate sve.

Dekoracije za akvarijum

Obogatite i oživite vodeni habitat u vašem akvarijumu različitim dekoracijama za akvarijume

Oprema akvarijuma za ribice se sastoji od opreme neophodne za funkcionisanje vašeg akvarijuma kao i dodataka po želji, kao sto su šljunak, biljke, dekoracije i stalci za akvarijume.


Dekorisanje vašeg akvarijuma je stvar lične sklonosti ali takodje ima i tu prednost što pruža ribicama mesto za skrivanje i istraživanje. Neki ljudi vole da koriste prirodne dekoracije za akvarijume kao što su kamenje, stenje, plutajuci komadi drveta, školjke i prave biljke. Drugi pak koriste kamenje u boji, veštacke korale i biljke koji su u tonu sa dekorom njihove sobe. Dekor akvarijuma moze biti u celosti baziran na jednom motivu, na primer na motivu mostova ili nasukanih brodova, a mnoge prodavnice kućnih ljubimaca prodaju širok dijapazon ukrasa i opreme za akvarijume koji mogu postati deo vašeg akvarijuma. Pozadine akvarijuma su takodje jedan od metoda koji doprinosi raznolikosti.


Šljunak za akvarijum je obično estetska opcija ali takodje mora biti izabran veoma pazljivo prema tipu akvarijuma jer utiče na hemiju vode i na stanje podvodnog sveta. Supstrati takodje pružaju ogromnu površinu na kojoj se kolonizuju bakterije pa stoga mnogi akvarijumi imaju filtere ispod šljunka. Za akvarijume sa slatkom vodom obično se koristi krupan ili sitan šljunak za akvarijume koji je često prirodno obojen ili ofarban. Za akvarijume sa slanom vodom koriste se drobljeni koral, drobljeni krečnjak, drobljeni mermer ili pesak jer oni povećavaju tvrdoću vode i pH vrednost. Kada se menja voda u akvarijumu, šljunak se mora očistiti da bi se uklonili razni odpatci i ostatci hrane.


Blijke za akvarijume su sastavni deo većine akvarijuma, bilo da su one prave ili veštačke. Prave biljke za akvarijume pružaju ribicama prirodno okruženje i nude mesta za skrivanje za manje ribice i mladj, što im daje osećaj sigurnosti. Takodje, u njima se nalaze mikrobi koji su izvor hrane za ribice. Pored toga, one imaju tu prednost što absorbuju otpadke iz vode i smanjuju širenje algi a takodje povećavaju količinu rastvorenog kiseonika koji je dostupan ribicama da bi disale. Loša strana je to što se moraju potkraćivati i što mogu da uginu. Veštacke biljke za akvarijume mogu biti plastične i svilene, u raznim bojama. One imaju zanemarljiv uticaj na parametre vode, čvrste su i lake za čišćenje. Takodje, važno je kupiti plastične biljke visokog kvaliteta da ne bi ispuštale otrove.


Stalak za akvarijum može povećati impresiju koju vaš akvarijum ostavlja, a prava svrha mu je skivanje i zaštita akvarijuma. Zapravo, ako imate akrilni akvarijum, biće vam potreban stalak da podrži težinu tanka i uklopi se u isti. Stalci za akvarijume mogu biti različitih visina, oblika, veličina i materijala tako da možete odabrati onaj koji najviše odgovara vašem akvarijumu ili naručiti stalak izradjen po vasoj želji. Mnogi stalci imaju i police i fijoke, prikladne za odlaganje stvari. Odična je ideja držati stereo sistem u stalku za akvarijum tako da opuštanje uz vaš akvarijum može biti praćeno opuštajućom muzikom.