Video kanalFacebook

Akvarijum - Tekstovi

Ovo su deset najvećih akvarijuma na svetu

1. “S.E.A. Aquarium” Singapur
Prvo mesto zauzima S.E.A Aquarium koji trenutno važi za najveći na svetu. U njemu se nalazi više od 100.000 morskih životinja koje žive u 45 miliona litara vode. U akvarijumu se nalazi 49 zona koje imitiraju različite prirodne uslove jugoistoka Azije.

Ovo su deset najvećih akvarijuma na svetu


Koliko često i kako treba menjati vodu u akvarijumu

Koliko često treba menjati vodu u akvarijumu najviše zavisi od same veličine akvarijuma. Stručnjaci savetuju da se menja 10 - 15 posto vode svake nedelje, a u slučaju da je akvarijum manji tj. poprilično naseljen, trebalo bi promeniti 20 posto. Takođe je neophodno obratiti pažnju na činjenicu da dodavanje čiste vode u akvarijum nije isto što i menjanje vode.

Koliko često i kako treba menjati vodu u akvarijumu


Vodič za akvarijumsku opremu i brigu o ribicama

Postoje mnogi proizvodi za akvarijume, ali njihova korisnost može varirati. Za kvalitetno održavanje akvarijuma neophodno je da se upoznate sa najvažnijim od tih proizvoda. Ako odete u lokalnu prodavnicu za kućne ljubimce ili akvarijumski centar videćete da postoji mnogo akvariujmskih proizvoda. Naravno, nisu svi ti proizvodi neophodni.

Vodič za akvarijumsku opremu i brigu o ribicama


Važno je meriti Ph vrednost u vašem akvarijumu

Kada kupite akvarijum, vi odjednom morate da se setite svih tih časova hemije koje ste imali u školi. Parametar koji morate da razumete i održavate u akvarijumu je Ph vrednost.

Važno je meriti Ph vrednost u vašem akvarijumu


Kako održavati slatkovodni akvarijum ako ste previše zauzeti

Posedovanje akvarijuma može biti veoma zabavno. Međutim, to nije tako jednostavno kao što mislite. Morate se suočiti sa određenim odgovornostima. Najvažnija stvar na koju morate da obratite pažnju kao vlasnik akvarijuma jeste održavanje zdravlja ribica koje žive u njemu kao i održavanje čistoće u vodi i okruženju. Održavanje slatkovodnog akvarijuma je težak posao, posebno ako ste previše zauzeti. Ali uz pomoć sledećih saveta koje ćemo podeliti sa vama, biće vam mnogo lakše.

Kako održavati slatkovodni akvarijum ako ste previše zauzeti


Mesta za skrivanje za ribice u vašem stonom akvarijumu

Da li ste razmišljali o tome koje vrste ukrasa želite da imate u vašem stonom akvarijumu? Vašim ribicama i beskičmenjacima u akvarijumu su potrebna mesta za skrivanje da bi imali srećan i zdrav život i zato je neophodno da im to obezbedite. Mesta za skrivanje imaju važnu funkciju jer će vaše ribice ispoljiti manje stresa ako mogu prirodno da se ponašaju, kao na slobodi. Ta mesta za skrivanje za njih postaju zaštitna zona ili skrovišta. Ali naravno da su ukrasi za akvarijum takođe vaš dekor. Uz malo pažnje i ako se pravilno postave, ovi ukrasi mogu bukvalno transformisati vaš stoni akvarijum.

Mesta za skrivanje za ribice u vašem stonom akvarijumu


Akvarijumi izrađeni po vašoj želji su jedinstveni po mnogo čemu!

Da li želite da proširite vaš akvarijum, da kupite veći jer su vaše ribice porasle? Možda ste godinama imali manji akvarijum i želite da ga unapredite da bi bio još zabavniji! Ili se možda selite i konačno imate dovoljno prostora za zaista veliki podvodni habitat. Možda vam je jednostavno potreban akvarijum u vašoj kancelariji, jer ljudima koji tu čekaju pruža sate vizuelnog uživanja. Koji god da je razlog vašeg interesovanja za akvarijume izrađene po vašoj želji, mnogo toga bi trebalo da razmotrite pre nego što kupite jedan takav. Da bismo vam pomogli da usmerite ovaj proces ka najboljem mogućem ishodu, hajde da ispitamo neke odlike na koje bi trebalo da obratite pažnju...

Akvarijumi izrađeni po vašoj želji su jedinstveni po mnogo čemu!


Saveti za dekorisanje akvarijuma

Lepo ukrašen akvarijum svakako može poboljšati dekor vaše dnevne sobe. Hobisti utroše prilično mnogo vremena na ukrašavanje akvarijuma prelepim vodenim predmetima. Zapravo ukrašavanje akvarijuma ribicama divnih boja koje plivaju između stenovitih pećina i vodenih biljaka može biti veoma uzbudljivo. I slatkovodni i akvarijumi sa slanom vodom mogu biti prelepo dekorisani stvaranjem imitacije podvodnog sveta. Navešćemo neke savete za dekorisanje akvarijuma koji vam mogu biti od velike pomoći.

Saveti za dekorisanje akvarijuma


Akvarijumi izrađeni po vašoj želji - Tipovi akvarijuma i predlozi koje ribice treba izabrati

Akvarijum, bilo da se nalazi u kancelariji ili vašem domu, može biti veoma opuštajuć i očaravajuć dugo vremena i može se istaći kao prelepi ukras u vašoj sobi. Živi korali i biljke se mogu dodati u akvarijum da bi stvorili iluziju minijaturnog grebena u kancelariji ili vašem domu. Možete koristiti i školjke različitih boja da biste stvorili isti efekat. Ne znate gde da počnete? To je u redu, mnogi ljudi izaberu nekog drugog da odradi sav posao za njih. To sve zavisi od vašeg budzeta i od toga koliko ste sigurni u to znate to sami da uradite.

Tipovi akvarijuma i predlozi koje ribice treba izabrati


Slatkovodne ribice su dobar izbor za početnike

Ako ste odlučili da želite da posedujete akvarijum radi sopstvenog užitka i užitka vaše porodice, onda su vam verovatno potrebna neka uputstva o tome kako da sve započnete. Ako nikada pre niste imali akvarijum, preporučuje se da počnete sa slatkovodnim akvarijumskim ribicama jer je njih lakše gajiti.

Slatkovodne ribice su dobar izbor za početnike


Više od akvarijuma: kućni akvarijumi izrađeni po vašoj želji

Ne postoji nista lepše i zahvalnije za vlasnika doma do kombinovanja nekog njegovog hobija ili pasije sa poboljšanjem kućnog okruženja. Ako volite ribice i podvodni svet, trebalo bi da postavite kućni akvarijum koji će vam pomoći da podelite ovu pasiju sa vašim prijateljima i porodicom.

Više od akvarijuma: kućni akvarijumi izrađeni po vašoj želji